Ursula von der Leyen

EU pripremila paket podrške za cijeli Zapadni Balkan

Ursula von der Leyen
POOL/REUTERS
27.10.2022.
u 11:13

Europska unija pripremila je paket podrške za cijeli Zapadni Balkan kako bi mu pomogla u suočavanju sa energetskom krizom, izjavila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Von der Leyen, koja je posjetu Zapadnom Balkanu započela jučer u Sjevernoj Makedoniji, rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, da je EU osigurala grantove u vrijednosti od 80 milijuna eura za tu zemlju kao vid hitne podrške proračunu.

"To će pomoći u suočavanju s visokim troškovima energije za vaše građane i kompanije", rekla je Von der Leyen i najavila da će u Sjevernu Makedoniju stići još sredstava, prenio je Tanjug.

Nakon posjete Skoplju, Von der Leyen će, kako je ranije najavljeno, danas boraviti u Prištini i Tirani, a sutra su na agendi Srbija i BiH. Posjetu završava 29. listopada u Podgorici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije