Predsjednik Turske

Erdogan: Turska protiv podjele Sirije, sutra razgovori u Moskvi

Recep Tayyip Erdogan
Reuters/PIXSELL
28.12.2018.
u 17:57

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Istanbulu kako "posao Turske u Siriji završava kada sve terorističke organizacije budu napustile tu zemlju".

Erdogan je ponovio da se Turska protivi podjeli Sirije.

Govoreći o situaciji u Manbiju na sjeveru Sirije, za koji režimske snage tvrde da su ušle nakon što su ih na to pozvali takozvani rukovoditelji terorističke organizacije YPG, Erdogan je kazao kako se više radi o svojevrsnoj "psihološkoj akciji", javlja agencija Anadolija. 

Erdogan je kazao da će izaslanstvo Turske predvođena ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom sutra boraviti u Moskvi gdje će se voditi razgovori o Siriji.

On je najavio nove razgovore o Siriji i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

U vezi s odlukom Vrhovnog suda Pakistana da FETO u toj zemlji proglasi terorističkom organizacijom te da škole povezane s tom terorističkom mrežom stavi u nadležnost Fondacije Maarif, Erdogan je kazao kako bi se slični koraci mogli dogoditi i u drugim zemljama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije