Ovo se neće svidjeti Amerikancima:

Erdogan će se sutra pomiriti s Putinom

Erdogan
FENA
08.08.2016.
u 16:34

Turski predsjednik Tayyip Erdogan sutra stiže u Rusiju kod svoga kolege Vladimira Putina.

Odnosi Turske i Rusije pogoršali su se kada su u studenom prošle godine Turci srušili ruski borbeni avion iznad Sirije.

Trenutačno, Turska je u lošim odnosima i s dojučerašnjim saveznicima, Amerikancima koji ne gledaju blagonaklono na Erdoganove čistke nakon neuspješnog vojnog udara 15. srpnja. Turcima se ne sviđa ni činjenica da u SAD uživa azil Fethullah Gulen kojega Erdoganove pristalice smatraju glavnim organizatorom nedavne pobune.

Sutra će Putin i Erdogan vjerojatno povući neke međusobne mjere uvedene nakon incidenta s rušenjem aviona. Na snazi je još ruska zabrana prodaje turističkih paket aranžmana za Tursku i embargo na uvoz poljoprivrednih proizvoda. S druge strane, Turci su stopirali veliki projekt ruskog plinovoda prema svojoj državi i niz drugih poslova koji štete ekonomijama obje države.

Uoči posjete Rusiji, Erdogan je u razgovoru za rusku državnu agenciju TASS najavio “da njegov sutrašnji posjet ima povijesni značaj te vjeruje kako će on i njegov prijatelj Putin otvoriti novu stranicu u odnosima svojih država".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije