TERORISTIČKI ČIN

Eksplozija u Ankari, poginulo najmanje 28 ljudi

Ankara
17.02.2016.
u 18:55

Eksplozija se dogodila pokraj autobusa s vojnim osobljem koji su stajali na semaforu, blizu zgrade parlamenta i vojnog sjedišta

U snažnoj eksploziji vozila u Ankari poginulo je najmanje 28 ljudi, a ranjeno ih je 61. Ministar pravosuđa Bekir Bozdag rekao je da je riječ o terorističkom činu, viši turski obavještajni izvor rekao je da prvi znakovi ukazuju na to da su za napad odgovorni kurdski militanti iz PKK, prenosi Reuters.

Eksplozija se dogodila pokraj autobusa s vojnim osobljem koji su stajali na semaforu, blizu zgrade parlamenta i vojnog sjedišta. Na snimci CNN Turka može se vidjeti kako se iznad grada diže oblak crnog dima. Gradski guverner Mehmet Kilicer rekao je da se vjeruje kako je riječ o auto-bombi.

Premijer Ahmet Davutoglu otkazao je današnji put u Bruxelles, a predsjednik Recep Tayyip Erdogan odgodio je put u Azerbajdžan, prenosi Vecernji.hr

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je sućut obiteljima poginulih.

- Snažno osuđujem teroristički napad u srcu Ankare - poručio je Stoltenberg.

U Turskoj se u posljednje vrijeme dogodilo više teških napada, uključujući i prošlomjesečni samoubilački napad u Istanbulu u kojemu je poginulo 10 ljudi. Prošle godine u eksploziji u Ankari poginulo je više od 100 ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?