Predsjednik Crne Gore

Đukanović: Izbori u nedjelju su bili opomena

Milo Đukanović
01.09.2020.
u 21:11

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je u intervjuu za Newsmax Adria kako ga incidenti ne iznenađuju, te da su u Crnoj Gori, kao i u regiji suprostavljena dva pristupa, prozapadni s jedne i nacionalistički s druge strane, koji je sada probuđen novim tijekovima.

- Incidenti nijesu nikoga iznenadili, slavlje još manje. Razloga za slavlje pobjednika uvijek ima, ali to slavlje uvijek podrazumijeva civiliziran odnos prema drugim građanima i prema očuvanju stabilnosti Crne Gore. Mi smo sinoć vidjeli jedan izljev netolerancije, agresije i primitivizma. Pokušaja obračuna s ljudima koji drugačije misle", kazao je Đukanović. 

- Ne samo u Crnoj Gori, već i u regiji su konfrontirana dva pogleda na budućnost. Jedan je onaj kojeg personificira dosadašnji sastav vlasti u Crnoj Gori, koji naše zemlje vidi u Europskoj uniji i u europskom i euroatlanskom sustavu vrijednosti. Nasuprot tome imamo živahan onaj nacionalizam iz devedesetih godina koji je u novim okolnostima, nekim novim poticajima probuđen i koji očekuje da okrene točak povjesti unatrag, ali mislim da to ne može", rekao je Đukanović, prenosi Avaz.

Kada je u pitanju formiranje nove Vlade, Đukanović je ocijenio kako vjeruje da će se uskoro vidjeti rasplet.

- Da ćemo od onih koji će raspolagati sa 41 mandatom u parlamentu dobiti ponudu za formiranje Vlade. Ja sada ne želim nagađam, kazao je on. 

- Ono što se dogodilo u neđelju bila je opomena, kazao je Đukanović. Dodao je i kako je i dalje uvjeren da Zakon o slobodi vjeroispovijeti nije greška.

- Kakav god bio odnos nove Vlade prema njemu siguran sam da se ta pitanja sada, ili u doglednoj budućnosti moraju riješiti”, rekao je Đukanović.

Predsjenik Crne Gore navodi da je crnogorsko društvo i ranije bilo podijeljeno. Pravo pitanje nije, kaže, je li Crna Gora došla do svog cilja (nije, jer se za četrnaest godina ne dolazi do tog cilja), ali je pravo pitanje je - je li Crna Gora na doborom putu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?