pad prihoda

Drugi val pandemije pritisnuo rezultate H&M-a

15.12.2020.
u 18:01

Prihodi švedskog lanca trgovina odjećom H&M-a pali su u četvrtom fiskalnom tromjesečju pod pritiskom mjera suzbijanja drugog vala pandemije koronavirusa koje su pritisnule potrošnju.

U razdoblju od rujna do studenoga neto prihodi drugog modnog lanca u svijetu iskazani u lokalnim valutama pali su 10 posto. Pretvoreni u krune, iznosili su 52,5 milijardi kruna.

Kompanija ističe da je oporavak iz prethodna tri mjeseca nastavljen u većem dijelu četvrtog fiskalnog kvartala, ali je prodaja od kraja listopada ponovo pogođena .

"Između 22. listopada i 30. studenoga prodaja je pala za 22 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, budući da se oporavak pretvorio u novo usporavanje zbog drugog vala pandemije", navodi H&M u priopćenju.

"Prodaja H&M-a pokazivala je dobru elastičnost prije posljednjeg vala zaključavanja, sada na nju utječu daljnja ograničenja u trgovinama, primjerice poput onog na najvećem H&M-ovom tržišta Njemačkoj", napisao je analitičar RBC-a Richard Chamberlain u svojoj bilješci.

U fiskalnoj godini koja je završila u studenome prihodi H&M-a iskazani u lokalnim valutama pali su 18 posto. Pretvoreni u krune, iznosili su 187 milijardi kruna.

Ključne riječi
H&M

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?