isil- ov pakleni plan

Dronovima žele Europu zasuti "prljavim bombama"

ISIL
02.04.2016.
u 12:40

Teroristi Islamske države navodno planiraju koristiti dronove kako bi negdje u Europi ispustili takozvanu "prljavu bombu", upozorio je britanski premijer David Cameron, prenosi Daily Telegraph.

Briga je to nekoliko svjetskih vođa, koji strahuju da bi džihadisti mogli kupiti bespilotne letjelice kako bi ih iskoristili za zaprašivanje radioaktivnim materijalom europskih gradova, čime bi ubili na tisuće ljudi.

Gore navedeno jedan je od razloga što već dva dana u Washingtonu svjetski čelnici na nuklearnom summitu raspravljaju kako spriječiti nuklearni terorizam. a sudjeluju u ratnim igrama da bi se vidjelo kako odgovoriti na ovu zastrašujuću prijetnju.

Jedan od mogućih scenarija uključuje i krađu radioaktivnog materijala iz medicinske ustanove i prodaju na "dark webu".

Europa u panici

Vjeruje se kako se Islamska država dočepala osiromašenog urana sa sveučilišta u Mosulu u Iraku, nakon što su prije dvije godine zauzeli taj grad.

Europa je u panici nakon što su džihadisti navodno pokušali upasti u dvije belgijske nuklearne elektrane.

Cameron je novinarima priznao kako postoji realan strah od nuklearnog napada džihadista.

"Inače se na ovakvim summitima nalazimo nakon što se loše stvari već dogode. Ovoga puta odlučili smo organizirati summit kako bismo spriječili takve stvari", rekao je Cameron.

Dodao je kako će Velika Britanija zaposliti još tisuću naoružanih policajaca te specijalaca antiterorističkih jedinica izvan Londona, kako bi spriječili potencijalne napade. Britanski ministar obrane Michael Fallon najavio je ulaganje od 40 milijuna funti u novi sigurnosni cyber centar kako bi Britanija bila dodatno zaštićena od potencijalnih napada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije