Amerikanci ga likvidirali

Dronom ubijen šef ISIL-a za Pakistan i Afganistan

Irak,borci,ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
Autori: VLm, Klix
12.07.2015.
u 10:03

Bivši talibanski lider koji je u posljednje vrijeme bio na čelu ISIL-ovih snaga u Pakistanu i Afganistanu, Hafiz Saeed, ubijen je u napadu američkog drona, priopćila je afganistanska obavještajna služba. S njim je ubijeno još 30 pristalica ISIL-a, koji su se nalazili u utvrdi u regiji Achin provincije Nangarhar.

Ovaj napad predstavlja veliku pobjedu nad ISIL-om u Afganistanu, skupinom koja pod kontrolom još uvijek drži dijelove Iraka i Sirije, a uz to se udružuje i sa ostalim terorističkim organizacijama.

Iako nosi isto ime, ubijeni Hafiz Saeed nije onaj za kojeg se nudi nagrada od 10 milijuna dolara. Još opasniji od ubijenog je Hafiz Mohammed Saeed, vođa pakistanske Partije pravde, Jamaat-ud Dawa, koja se smatra terorističkom organizacijom. Njeno vojno krilo Lashkar-e-Tayyiba je odgovorno za teroristički napad u Mumbaiju u studenom 2008. godine, kada je ubijeno 164 ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije