ISIL prijeti napadom na SAD

Dići ćemo u zrak Bijelu kuću

bijela kuća
VL FOTO
20.11.2015.
u 09:59

U novoj video snimci ISIL prijeti SAD-u i Francuskoj. Poručuju da će uništiti francuske spomenike i dići u zrak Bijelu kuću, te ubiti predsjednike ovih zemalja

Pripadnici Islamske države objavili su u četvrtak novi video u kojem prijete Bijeloj kući samoubilačkim napadima i autobombama te obećavaju nove napade na Francusku, javlja Reuters.
Šestominutni video slavi prošlotjedne terorističke napade u Parizu u kojem je ubijeno 129 ljudi.
Nove prijetnje dolaze samo danas nakon što je militantna skupina objavila video u kojem prikazuje scene New Yorka, sugerirajući da bi on mogao biti jedna od sljedećih meta.
Ozbiljno shvaćaju prijetnje

Direktor FBI-ja James Comey izjavio je danas da nema vjerodostojnih pokazatelja koji bi ukazivali da SAD-u prijete napadi sličan onima u Parizu. Glasnogovornik State Departmenta John Kirby izjavio je CNN-u da se istražuje je li ovaj videozapis lažan. 

- Svi u State Departmentu ozbiljno shvaćaju ovakve prijetnje - rekao je Kirby.
"Pariz prije Rima"

Objavljen video počinje isječkom iz televizijskih vijesti o pariškim napadima, a potom prikazuje dva militanta koji odvojeno govore pred kamerama. Naslovljen "Pariz prije Rima" video prikazuje džihadiste ISIL-a koji prijete rušenjem francuskih spomenika i obećavaju napad na Bijelu kuću. 

- Dignut ćemo je u zrak, isto kao što smo raznijeli idole u našoj zemlji - kaže jedan borac aludirajući na uništenje Bijele kuće.

Drugi borac prijeti američkom predsjedniku Baracku Obami i francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu.

- Spržit ćemo ih...eksplozivom (oko pojasa) i autobombama - poručuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije