Predsjednik Odbora za vanjske poslove u EP

David McAllister, koji zna sve o BiH i Balkanu, iz EU ne želi na čelo CDU

23.11.2021.
u 11:20

Njemački mediji navode kako je predsjednik Vanjskopolitičkog odbora CDU-a, utjecajni David McAllister odbio ponudu da preuzme čelo stranke, pišu njemački mediji.
"Pokušao je to u nekoliko razgovora. No, odlazeći čelnik CDU-a Armin Laschet nije uspio uvjeriti svog nasljednika da se kandidira za saveznog predsjednika stranke", navodi se.
David McAllister, bivši premijer Donje Saske i predsjednik Odbora za vanjske poslove u Europskom parlamentu, odustao je. McAllister je svom stranačkom prijatelju iz Dusseldorfa rekao da želi ostati u europskoj politici i u Bruxellesu.
I drugi dužnosnici CDU-a uzaludno su pokušavali uvjeriti njemačkog Škota, doznaju njemački mediji iz stranke. Kažu, 50-godišnji bivši ministarski predsjednik i predsjednik pokrajinskog CDU-a bio bi idealan za pristaše Lascheta. Umjeren, praštajući, pametan komunikator. Ovaj dužnosnik je iznimno dobro upoznat i sa stanjem na području Balkana, napose u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi
CDU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije