Meteorolog Zoran Vakula

Danas idila, a sutra bit će svega: juga, bure, kiše, snijega....

prognoza
02.03.2016.
u 11:17

Vakula je za srijedu najavio vremensku idilu, no u četvrtak stiže prava zima

Hrvatski meteorolog Zoran Vakula jutros je bio pun inspiracije pa je vremensku prognozu za srijedu odrecitirao u stihovima. Iako je za danas najavio vremensku idilu i pretežno sunčano vrijeme u Hrvatskoj, već u četvrtak zima će pokazati svoje pravo lice, javlja HRT.

Danas imamo gotovo pa vremensku idilu, 
A sutra ćemo vidjeti atmosfere silu! 
Bit će uistinu koječega: 
juga, bure, kiše, a ponegdje i snijega! 
Ne samo u visinama, 
Nego i u nekim nizinama. 

Dalje bez stiha i rime, 
Jer sutra će ponegdje biti prave zime! 

Osim u gorju, gdje će mjestimice već do podneva biti i debljeg snježnog pokrivača, padanje snijega sutra poslijepodne je gotovo sigurno i u većini središnje Hrvatskoj, a vjerojatno i u unutrašnjosti Istre pa i Dalmacije. Nošen burom moguć je i ponegdje na sjevernom Jadranu. 

Putovanje kroz Gorski kotar i Liku najbolje odgodite, ako je moguće, ili se barem spremite za prave zimske uvjete, kakve smo prošlih mjeseci imali relativno rijetko. 

Ograničenja bi moglo biti u cestovnom prometu i na sjevernom Jadranu, zbog bure, a normalni pomorski promet onemogućavat će, gdjekad i prekidati jako i olujno jugo, posebice na srednjem i južnom Jadranu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije