Incident u Skopju

Članovi obitelji pokušali oteti tijelo preminule od COVID-19

Tanjug
02.07.2020.
u 08:09

Jedna osoba je privedena nakon incidenta koji se dogodio u Skoplju kada su članovi obitelji pokušali nasilno od medicinskog osoblja iz bolnice "8. septembar" uzeti tijelo pacijentice preminule od COVID-19.

Javnost je o tome obavijestio i sam ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče, koji je na svom Facebook profilu između ostalog napisao:

"Pokušali su prisilno uzeti tijelo bez primjene odgovarajućeg protokola za pokojnika COVID-19.", prenosi Radio Slobodna Europa.

Preminula 60-godišnja pacijentica je prethodno pet dana bila na respiratoru, a u skladu s protokolima, pokojne pacijente od COVID-19 iz bolnice preuzimaju posebne ekipe iz pogrebnog poduzeća, opremljeni s odjelima i drugom posebnom opremom.

Kako su priopćili iz Ministarstva unutarnjih poslova privedeni je također pozitivan na koronavirus i nije poštivao prethodno izdano naređenje o samoizolaciji.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?