Austrijski kancelar Kurz:

Cijepljenje neće biti obvezno, ali oni koji nisu cijepljeni mogu imati problema

CJEPIVO
03.01.2021.
u 19:50

Austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao je da u Austriji neće biti uvedena obveza cijepljenja protiv virusa korona, ali je ukazao da bi osobe koje se ne cijepe mogle imati probleme.

Kurz je rekao da je cijepljenje osobna odluka svakog pojedinca i da Vlada neće uvesti tu obvezu, ali navodi kako je moguće da zrakoplovne tvrtke ili organizatori manifestacihje uvedu takva pravila. 


"Mnoge države u pojedinim dijelovima svijeta i sada, prije ulaska, zahtijevaju dokaz o cijepljenju, na primjer protiv hepatitisa, malarije ili tifusa. To bi u budućnosti moglo biti slično i za virus korona", pojasnio je Kurz.

Istaknuo je da će se, što je prije moguće, cijepiti, uz obrazloženje da to ranije nije učinio, jer ne želi povlašteni status.

Kada je riječ o povratku normalnosti, austrijski kancelar je ponovio da ne očekuje da će do toga doći brzo.

"Idućih mjeseci će, zbog niske temperature, lošeg imunosustava, biti veoma izazovni. Treći val već sada teško pogađa mnoge zemlje, kao što su Češka ili Nizozemska", rekao je Kurz za bečki dnevnik Kronen Zeitung.

Poboljšanje situacije očekuje cijepljenjem i rastom dnevne temperature, točnije na ljeto.

Na pitanje bi liu moglo doći do četvrtog zaključavanja, na primjer u ožujku, Kurz je odgovorio da to niko ne može isključiti, jer je cilj spriječiti trijažu na intenzivnoj njezi, prenosi Tanjug.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije