OPREZ ZBOG ZARAZE

Cijeli razred u karanteni nakon što je jedan učenik pozitivan na koronu

skola
02.06.2020.
u 14:02

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u Mariboru u utorak je određen 14-dnevna karantena, nakon što je jednom od njih dijagnosticirana zaraza koronavirusom.

– Moramo biti krajnje oprezni, pa učenici tog razreda idućih 14 dana ostaju u karanteni, dok svi ostali učenici i zaposleni i dalje mogu normalno dolaziti na nastavu, uz provođenje preventivnih mjera kao i do sada”, izjavila je za mariborski dnevni list Večer Lidija Todorović, ravnateljica Osnovne škole “Ludvik Pliberšek”.

Riječ je o prvom potvrđenom slučaju zaraze koronavirusa u drugom najvećem slovenskom gradu nakon mjesec dana, prenosi seebiz.eu. 

Školu je o potvrdi zaraze koronavirusom kod učenika obavijestio u jutarnjim satima nacionalni Institut za javno zdravlje te odredio potrebne mjere prevencije širenja.

Kako neslužbeno prenose mediji, dječak je bio testiran nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod njegove majke, ali sam nema simptome bolesti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije