mediji

Četiri Njemice pripadnice Islamske države u iračkom zatvoru

ilustracija
22.07.2017.
u 16:58

Četiri Njemice, među kojima i 16-godišnja djevojka, koje su se pridružile Islamskoj državi u posljednjim godinama, drže se u iračkom zatvoru i pružena im je konzularna pomoć, javio je u subotu magazin Der Spiegel.

Novine navode da su diplomati obišli četiri žene u zatvoru na zračnoj luci u Bagdadu u četvrtak i da se one osjećaju dobro uzimajući u obzir okolnosti u kojima se nalaze. One bi se mogle suočiti sa smrtnom kaznom u Iraku zbog pripadnosti  militantnoj grupi, dodaje magazin.

Novine navode da su iračke vlasti dale Njemačkoj popis s imenima žena početkom ovog tjedna identifikujući tinejdžericu samo kao Lindu W. iz gradića Pulsnitz u blizini istočnog grada Dresdena.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati novinarsko izvješće. 

Njemački tužitelji priopćili su u utorak da provjeravaju izvješće da se 16-godišnjakinja koja je pod istragom zbog podrške Islamskoj državi nalazi među pet žena uhićenih u iračkom gradu Mosulu, gdje su iračke snage proglasile pobjedu nad Islamskom državom u ovom mjesecu, prenosi Fena.

Der Spiegel piše da jedna od Njemica ima marokanske korijene i kako izgleda da su ostale iz Čečenije, ali imaju njemačke putovnice. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije