OZLIJEĐENO 90 OSOBA

Buktinja u Grčkoj: Poginulo više od 20 osoba. Tsipras nagovijestio da su neki požari podmetnuti

Reuters/Pixsell
Autori: Hina, Vecernji list
24.07.2018.
u 07:19

Grčki premijer Alexis Tsipras skratio je posjet Bosni i Hercegovini kako bi se vratio u Grčku

Više od 20 osoba poginulo je u šumskim požarima u blizini Atene, izjavio je u utorak glasnogovornik grčke vlade Dimitris Tzanakopoulos. 

Požari su izbili zapadno i istočno od glavnog grčkog grada uslijed visokih ljetnih temperatura od 40 stupnjeva Celzija i snažnih vjetrova. 

U  gradskom području Atene proglašeno je izvanredno stanje. Vatrogasci su izvijestili da je u požarima zapadno od Atene ozlijeđeno 90 osoba, neki od njih ozbiljno.

Prema medijskim izvješćima u utorak ujutro, službeni broj smrtnih slučajeva mogao bi još rasti. Grčki premijer Alexis Tsipras skratio je posjet Bosni i Hercegovini kako bi se vratio u Grčku. Nagovijestio je da su neki od požara možda podmetnuti.

Tsipras je zatražio pomoć vatrogasnih i hitnih službi susjednih regija kao i pomoć vojske,  objavio je grčki državni radio. 

Ekstremna suša i jaki vjetrovi rasbuktali su u ponedjeljak požar u  blizini grčke turističke destinacije Kineta. To je šumovito područje u kojem ima  puno kuća za odmor. U lučkom gradu Rafina požar je skrenuo prema gradskom središtu prisilivši stotine ljudi na bijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije