sporazum funkcionira

Broj dolazaka migranata u Grčku pao za 90 posto

migranti
13.05.2016.
u 18:14

Broj migranata koji dolaze u Grčku pao je za 90 posto u travnju, priopćila je agencija EU-a za granice Frontex, što znači da funkcionira sporazum između Europske unije i Turske.

Frontex navodi da je 2.700 ljudi, većinom iz Sirije, Pakistana, Afganistana i Iraka u travnju stiglo iz Turske u Grčke u travnju, što je pad od 90 posto u usporedbi s ožujkom.

Prema sporazumu EU-Turska, svi migranti i izbjeglice, uključujući Sirijce, koji ilegalno uđu u Grčku morskim putem bit će poslani natrag. EU će zauzvrat primiti tisuće sirijskih izbjeglica izravno iz Turske i nagraditi Ankaru novcem, ublažavanjem viznog režima i ubrzanjem pregovora o članstvu u Uniji.

Broj dolazaka migranata u Italiju, koji idu dužom i opasnijom rutom iz sjeverne Afrike, u travnju je pao na 8.370, navodi Frontex dodajući da tim putem najviše idu građani Eritreje, Egipta i Nigerije.

Broj ljudi koji su došli u Italiju u travnju je 13 posto manji u usporedbi s ožujkom i upola manji u odnosu na travanj 2015.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije