Nakon napada

Britanski vojnici raspoređeni na ulicama, "kritična" razina opasnosti od napada

Reuters
24.05.2017.
u 09:46

Britanski vojnici raspoređeni su na ključne lokacije u državi, kako bi spriječili terorističke napade, a nakon što je razina uzbune podignuta na najvišu, javlja Reuters.

Medicinski izvori su potvrdili, da je osim 22 poginula još 59 ljudi teže i lakše ranjeno u terorističkom napadu u Manchesteru. Neki od ozlijeđenih su životno ugroženi.

Britanija je podignula razinu sigurnosne prijetnje na najvišu, nakon što su u Manchesteru ubijene 22 osobe, priopćila je britanska premijerka Theresa May navodeći da još uvijek postoji opasnost od novog napada.

Ona je poručila da će i vojska biti angažirana da pojača sigurnost na ključnim mjestima, te na javnim okupljanjima kao što su koncerti i sportski događaji. Ona je navela da je neovisno tijelo koje procjenjuje prijetnju preporučilo da se razina podigne na „kritično“, a nakon što je u samoubilačkom napadu Salman Abedi ubio 22 osobe, među kojima i djecu, a ranio nekoliko desetina.

- Istraga ide jako brzo i koristimo sve naše resurse – rekao je zamjenik šefa policije Ian Pilling. Napad u Manchesteru je najgori teroristički udar od 2005. godine na britanskom tlu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?