SALLY JONES

Britanska džihadistica očajnički se želi vratiti u domovinu

Schreenshot/Youtube
04.07.2017.
u 16:33

Plakala je i želi se vratiti u Britaniju, ali je ISIS sprečava, rekla je jedna njezina poznanica

Britanska džihadistica Sally Jones, najtraženija teroristica na svijetu, koja je otputovala na Srednji istok i pridružila se Islamskoj državi, sada se očajnički želi vratiti u domovinu, kaže jedna njezina prijateljica. 

Kako prenosi RT, Jones, pankerica koja je devedesetih svirala gitaru u ženskom rock bendu, pobjegla je u Raku u Siriju sa suprugom Junaidom Hussainom (21). On je 2015. ubijen u američkom napadu. Par je navodno vodio desetke napada te je smatran najučinkovitijim zapadnim regrutima Islamske države.

Sally Jones, za koju se navodi da je stara oko 50 godina, sada navodno ima problema s pronalaskom novog partnera jer je borci Islamske države, koji preferiraju djevojčice, smatraju starom.

- Plakala je i želi se vratiti u Britaniju, ali je ISIS sprečava jer je sada vojna žena - rekla je jedna njezina poznanica, poznata samo pod imenom Aisha, za Sky News. Jones navodno sada od Islamske države prima plaću od 520 funti uz dodatak od više od 200 funti svakih nekoliko mjeseci jer je udovica "mučenika". Jones je inače poznata i pod imenom Umm Hussain al Britani, a neki je zovu i bijelom udovicom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije