OTAC U STANJU ŠOKA

Britanac pronašao sina u ISIL-ovom videu, bivša supruga se pridružila Islamskoj državi

ISIL
Foto: Screenshot
1/2
30.08.2016.
u 13:29

Otac britanskog dječaka sa snimke ostao je šokiran kada je primijetio da je njegov sin u videu. Navodno je riječ o 13-godišnjem Joeu Georgeu novog imena Abu Abdullah al-Britani

Nova propagandna snimka Islamske države prikazuje petoricu dječaka kako pogubljuju kurdske zatvorenike. 

Otac britanskog dječaka sa snimke ostao je šokiran kada je primijetio da je njegov sin u videu. Navodno je riječ o 13-godišnjem Joeu Georgeu novog imena Abu Abdullah al-Britani.

Njegova majka Sally Jones (43) razvela se od supruga ubrzo nakon rođenja djeteta. Joea je zatim 2013. povela sa sobom u Siriju. Oboje su tada prihvatili islam i pridružili se Islamskoj državi, kako javlja Telegraph. 

"Bio je normalan dječak. Lovio je kukce, igrao se u parku. Vrlo mi je teško, jednostavno moramo nastaviti. Odvratno je koliko mu je ispran mozak", rekao je otac, koji želi ostati anoniman. 

Njegova bivša supruga Sally život je nastavila u gradu Raqqa, a ubrzo se udala za islamskog radikala i hakera Junaida Hussaina (20), smaknutog od američkog drona prošle godine.

Pod pseudonimom Umm Hussain al-Britani Jones, Britanka je također snimljena kako nosi crni hidžab i koristi pušku modela AK-47 uz prijetnju da će "tupim nožem odrubiti glave svim kršćanima", također je uzdizala Osamu Bin Ladena. 

Tinejdžer Joe drugo je britansko dijete primijećeno u propagandnim videima terorističke skupine. Istraživanje procjenjuje da godišnje oko 50 djece iz Velike Britanije završi kod ISILovaca, nakon što ih roditelji dovedu u zaraćeno područje. 

Indoktrinirane dječake pod utjecajem rigidnog režima Islamske države, uče borilačkim vještinama i metodama korištenja vatrenog oružja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije