problemi s birokracijom

Brexit doveo do nestašice u pojedinim britanskim trgovinama

17.01.2021.
u 14:32

Velika Britanija je prije dva tjedna službeno je istupila iz Europske unije, a vozači kamiona primorani danima čekati u vozilima kako bi mogli izvesti robu. Za sve je kriva birokracija, a u pojedinim britanskim trgovinama je došlo do nestašice nekih proizvoda.

Promjena carinskih pravila je za posljedicu imala nestašicu. Vozači kamiona su nervozni.

"Nije dobro. Ovo je previše papirologije, previše čekanja, previše vremena. Ovo nije dobro", izjavio je vozač iz Poljske.

Jedan od vodećih špeditera je upozorio da neki prijevoznici odbijaju uvesti robu zbog papirologije. U Sjevernoj Irskoj koja ima komplicirane odnose s ostatkom Velike Britanije, već je došlo do nestašice britanskih proizvoda.

S problemima se suočila Kieran Sloan koja upravlja slastičarnom u Sawers u Belfastu. Kako je kazala, tvrtke im govore da ne mogu do daljnjeg isporučiti robu. Trgovci u Sjevernoj Irskoj su ukazali da im ništa ne preostaje nego da kupuju proizvode iz EU, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?