Tri milijuna zaraženih

Brazil zabilježio 100.000 umrlih od korone, nema znakova ublažavanja epidemije

10.08.2020.
u 07:41

Virus je u prva tri mjeseca epidemije u Brazilu usmrtio 50.000 ljudi, a taj broj se udvostručio za samo 50 dana. Do sada je više od tri milijuna potvrđenih slučajeva zaraze u Brazilu, a svakodnevno se bilježe novi slučajevi zaraze.

Pojedini epidemiološki stručnjaci predviđaju da pandemija tek treba da dostigne svoj vrhunac, dok se prodavnice, tržni centri i ugostiteljski objekti širom svijeta ponovo otvaraju. Ista situacija je i u Brazilu gdje je nastupilo ublažavanje strogih mjera prevencije širenja virusa radi spašavanja ekonomije.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro umanjio je utjecaj virusa i usprotivio se mjerama koje mogu pogoditi ekonomiju, prenosi BBC. Inače krajnje desničarski vođa, koji je i sam odbolovao Covid-19 i oporavio se, borio se protiv ograničenja koje su nametnuli guverneri država kako bi suzbili epidemiju i često se pojavljivao u javnosti bez maske, pa čak i kada je saopćio da je i sam pozitivan na virus.

Stručnjaci su se požalili na nedostatak koordiniranog plana vlade Bolsonara jer se lokalne vlasti sada fokusiraju na ponovno pokretanje ekonomije, što bi moglo povećati širenje virusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?