PIZZA BUDUĆNOSTI

Brašno od cvrčka, umjetna rajčica, sir od lješnjaka

Thinkstock
10.10.2019.
u 08:44

Mlijeko dobiveno od badema ili kokosa također nije novitet, a očito je zanimljiva ideja za proizvodnju sira. Umjesto maslinova ulja koristilo se ono dobiveno od algi.

Britanski novinari imali su priliku probati pizzu budućnosti za koju se tijesto pravilo od cvrčaka, umak je od rajčica uzgojenih u umjetnom tlu, a sir od orašastih plodova.

Pizza je djelo stručnjaka koji su dobili zadatak da osmisle kako bi izgledala pizza margherita kakvu ćemo jesti 2039. godine kao dio znanstvenog sajma Big Bang Fair.

Pizza budućnosti izgleda kao obična pizza, ali sve ostalo nije nimalo uobičajeno.

Novinari Daily Maila svjedoče kako okus uopće nije tako loš, tijesto je pomalo zemljanog okusa, no rajčice su ukusno slatkaste. Ipak, nije sve baš tako revolucionarno. Hidroponski uzgoj kojim su dobivene rajčice poznat je i u nas, brašna od cvrčaka možda još nema, no ono se doista koristi za peciva u Finskoj, pa čak i u Češkoj.

Mlijeko dobiveno od badema ili kokosa također nije novitet, a očito je zanimljiva ideja za proizvodnju sira. Umjesto maslinova ulja koristilo se ono dobiveno od algi. Sve krajnje ekološki, i po svemu sudeći ne tako loše.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?