šef Stožera rh

Božinović: U ovom trenutku ne razmišljamo o nikakvim mjerama

Božinović
Pixsell
28.09.2021.
u 20:52

O problematici covid potvrda i mjera u Republici Hrvatskoj, kao i ostalim aktualnim pitanjama za RTL je govorio šef Stožera Davor Božinović. 

Uvođenje covid potvrda, trebalo je krenuti prvog, kreće tek od ponedjeljka. 

- Mislim da je to logično kad govorimo o početku listopda i o uvođenju nekog novog načina rada da se krene od prvog radnog dana u tjednu, navodi Božinović. 

Komentirajući kako stiže četvrti val te moguće postrožavanje mjera, kaže kako već nekih sedam do deset dana imaju ravnu crtu te dase zasad ne planiraju nove mjere. 

- U ovom trenutku ne razmišljamo o nikakvim mjerama. Mislimo da su one pogođene. Mi smo ipak došli u tu ravnu crtu bez nikakvih novih restrikcija osim što smo dali cijeli niz uputa za različite sektore, naglasio je. 

Komentirajući vijest da Hrvatima uskoro više neće trebati vize za SAD, pojasnio je kako to prije svega značaj za hrvatske građane da mogu putovati u Ameriku bez viza, najkasnije do 1. prosinca. 

- Važno je i za turističke svrhe, ali rekao bih i percepciju države kada Amerika nekome ukine vize to znači da je smatra sigurnom zemljom i partnerom, kaže Božinović.

- Mislim da smo mi kroz cijeli niz sporazuma, tehničkih prilagodbi dva sustava, Ministarstva domovinske sigurnosti i Ministarstva unutarnjih poslova, uspostavili takvu jednu vrstu suradnje, razmjene podataka, razmjene biometrijskih podataka. Potpisali smo sporazume sa svim zračnim kompanijama koje putuju u Hrvatskoj. Povezani smo s terorističkim centrom u Americi s FBI-jem. FBI je imao godišnji skupštinu ovdje u Šibeniku prije tjedan dana. Dakle, to su sve pokazatelji da je naša suradnja  dosegla jednu vrlo visoku razinu, naglasio je Božinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije