Borci iz ruske plaćeničke grupe

Borci Wagnera obučavaju bjeloruske vojnike

wagner
14.07.2023.
u 21:12

- Wagnerovi borci djelovali su kao instruktori u brojnim vojnim disciplinama - priopćilo je bjelorusko ministarstvo obrane.

Borci iz ruske plaćeničke grupe Wagner obučavaju vojnike u Bjelorusiji, priopćilo je u petak bjelorusko ministarstvo obrane.

Ministarstvo je objavilo snimak na kome se vidi kako Wagnerovi borci podučavaju bjeloruske vojnike na vojnom poligonu u blizini grada Osipoviči, devedesetak kilometara jugoistočno od prijestolnice Minska.

- Wagnerovi borci djelovali su kao instruktori u brojnim vojnim disciplinama - priopćilo je bjelorusko ministarstvo obrane.

Bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko pomogao je u sklapanju sporazuma o okončanju kratke oružane pobune Wagnera 23. i 24. lipnja, kada je grupa preuzela kontrolu nad gradom Rostov na jugu Rusije i marširala prema Moskvi, oborivši nekoliko vojnih helikoptera i ubijajući njihove pilote.

Prema sporazumu, čelnik Wagnera Jevgenij Prigožin povukao je svoje plaćenike i pristao da se preseli u Bjelorusiju u zamjenu da Rusija odustane od optužbi za pobunu.

Prigožin nije viđen u javnosti otkako je napustio Rostov 24. lipnja, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?