Bagdad

Bombaški napadi na tvornicu plina kod Bagdada, 11 osoba ubijeno

napad
15.05.2016.
u 10:47

Na sjevernim obodima Bagdada danas su izvedeni bombaški napadi na državnu tvornicu plina, pri čemu je ubijeno najmanje 11 osoba, među kojima ima i policajaca, dok je 21 njih ranjeno, priopćili su policijski izvori.        

Samoubilački napad automobilom-bombom izveden je na ulazu u tvornicu u mjestu Tadži, jutros oko 6 sati po lokalnom vremenu, čime je omogućeno da najmanje šest napadača s eksplozivnim prslucima uđu u objekt, gdje su se sukobili sa snagama sigurnosti, navode isti izvori, prenosi Reuters.        

Glasnogovornik Operativne komande Bagdada rekao je da su se tri skladišta s plinom tom prilikom zapalila.        

Kako prenosi Tanjug, u nizu bombaških napada, većinom u Bagdadu, od srijede je ubijeno više od 100 ljudi.        

Četrnaest bombaša-samoubojica izvelo je jučer u zoru napad na stambeni i vladin kompleks kod Bagdada, usmrtivši najmanje šest osoba, od kojih pet policajaca i jednog civila, i ranivši 18 njih, rekao je lokalni dužnosnik, prenosi AP.

Kako je kazao, pet napadača se raznijelo tijekom sukoba sa sigurnosim snagama, dok su se drugi sakrili u zgradama i kasnije su ubijeni.

Grad Amirijat Faludža se nalazi nekoliko kilometara južno od Faludže, glavnog uporišta Islamske države u provinciji Anbar, oko 65 kilometara zapadno od Bagdada.

Islamska država kontrolira ključne oblasti na sjeveru i zapadu Iraka, uključujući drugi najveći irački grad, Mosul, a proglasila je islamski kalifat na teritoriju koju pod kontrolom drži u Iraku i Siriji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?