Milijan Brkić

'Bog je za nas, mi ćemo vratiti dostojanstvo Crkvi, obitelji...'

Milijan Brkić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
23.12.2015.
u 10:13

Glavni tajnik HDZ-a u utorak navečer napisao je status na Facebooku vidno zadovoljan dogovorom koji su postigli Most i Domoljubna koalicija

Glavni tajnik HDZ-a u utorak navečer napisao je status na Facebooku vidno zadovoljan dogovorom koji su postigli Most i Domoljubna koalicija. U njemu je najavio da će nova vlada vratiti dostojanstvo braniteljima, obiteljima i Crkvi, ali i naglasio da je Bog za novostvorenu koaliciju.

Status prenosimo u nastavku:

Dragi prijatelji, nakon teških i višetjednih pregovora, HDZ i Domoljubna koalicija će zajedno s MOST-om sastaviti reformsku hrvatsku Vladu pred kojom je težak i odgovoran posao.

Želimo vratiti povjerenje našega naroda, svih naših građana u državne institucije i politiku. Moramo zaštititi našu i jedinu državu Hrvatsku i sačuvati je za našu djecu, za buduće generacije. Vratit ćemo dostojanstvo i poštovanje hrvatskim braniteljima, hrvatskim obiteljima, našoj Crkvi i našim tradicionalnim vrijednostima, koji su u proteklom periodu bili nemilosrdno napadani i ranjavani.

Nismo sveti ni bezgriješni, ali smo u najtežim vremenima pokazali spremnost za žrtvu, čak i vlastitih života. Pokazali smo korektnost, principijelnost i dosljednost i tijekom pregovora s našim partnerima. Nismo se borili za vlast, već za Hrvatsku.

Inzistirati ćemo da se na odgovorna mjesta imenuju oni koji će na najbolji način služiti našim ljudima i našoj državi. Birat ćemo najsposobnije, najodgovornije i najmoralnije. Zajedno s građanima pratit ćemo njihov rad i ponašanje.

Vrijeme bahatosti, neodgovornosti i bezobzirnosti je prošlo. Moramo spasiti našu Domovinu od gospodarske propasti. Moramo zaustaviti iseljavanje naše djece. Moramo ukloniti bodljikavu žicu s naših zapadnih granica, a kojom nas je prethodna vlast svojom politikom ogradila.

Moramo uspostaviti suradnju i obnoviti dobrosusjedske odnose s našim sunarodnjacima u BiH, susjednim zemljama i sa našim iseljeništvom. Oni su naša dragocjenost i naš oslonac kojeg su se neki iz sebičnih ideoloških razloga odrekli.

Moramo provesti reforme koje će osigurati stabilnost našoj Domovini i blagostanje našem narodu. Molimo za to Božju pomoć, za mudrost, skromnost i poniznost u služenju te podršku čitavog našeg naroda.

AKO JE BOG ZA NAS TKO ĆE PROTIV NAS !!!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije