AFERA AGROKOR

Blokirana imovina Todorićima i ostalim osumnjičenima

Marko Lukunić/Pixsell
26.12.2017.
u 18:31

Osumnjičenima su blokirani računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Središnjem klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da 'zamrznu' trgovanje državnim obveznicama ili dionicama

Zagrebački Županijski sud prihvatio je prijedlog izvanredne Uprave Agrokora i  blokirao imovinu 15 osumnjičenih, koje se tereti da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanijeli šteta od ukupno 1,6 milijardi kuna, javlja 24 sata. Do sada pod blokadom se, odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Zagrebu, nalazila samo imovina Ivice Todorića. 

Tako su osumnjičenima blokirani računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Središnjem klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da 'zamrznu' trgovanje državnim obveznicama ili dionicama. 

Neslužbeno se doznaje da blokada sve imovine ne pokriva ni četvrtinu navodne štete od 1,6 milijarde kuna.  U slučaju da se optužbe pravomoćno dokažu, bez svoje imovine mogli bi ostati Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan, zatim Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Damir Kuštrak, Piruška Canjuga, Ivan Crnjac, Mislav Galić, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžić, Olivio Discordia, Sanja Hrstić, Marijan Alagušić i Ivica Sertić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije