Novo

Bjelorusija: Stupio na snagu zakon kojim se uvodi smrtna kazna za veleizdaju

25.03.2023.
u 20:17

Zakonom se mijenja dio bjeloruskog Krivičnog zakona o "Izdaji države", i predviđa mogućnost doživotnog zatvora ili smrtne kazne za izdaju koju je počinilo službeno lice na javnom položaju.

U Bjelorusiji je u subotu stupio na snagu zakon kojim se uvodi smrtna kazna za dužnosnike i vojno osoblje u slučaju izdaje države, javlja Anadolija. Zakon, koji je Vlada uvela krajem prošle godine, potpisao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko 9. ožujka Zakonom se mijenja dio bjeloruskog Krivičnog zakona o "Izdaji države", i predviđa mogućnost doživotnog zatvora ili smrtne kazne za izdaju koju je počinilo službeno lice na javnom položaju. Novi zakon pokriva širenje terorističke propagande, klevetu oružanih snaga i drugih vrsta vojnih formacija, kao i kršenje uvjeta za zaštitu državne tajne. Novi zakon sadrži i članove o špijunaži, terorističkim aktima protiv državne ili javne ličnosti, sabotaži, pozivima na sankcije, stvaranju ili sudjelovanju u ekstremističkoj formaciji, financiranju ili omogućavanju ekstremističkih aktivnosti, ili sudjelovanju u oružanoj formaciji ili oružanom sukobu na teritoriji strane države. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije