Izrael

Bivši premijer Olmert mora u zatvor zbog korupcije

Izrael
29.12.2015.
u 11:46

Vrhovni sud Izraela potvrdio je u utorak strogu zatvorsku kaznu od 18 mjeseci zbog korupcije za bivšeg izraelskog premijera Ehuda Olmerta koji će postati prvi šef vlade u toj zemlji koji je završio u zatvoru.

Ehud Olmert (70), premijer od 2006. do 2009., prvotno je osuđen na šest godina strogog zatvora po dvije točke optužnice za korupciju povezane s velikim projektom izgradnje nekretnina u Jeruzalemu.

U utorak ga je Vrhovni sud oslobodio jedne točke optužnice i smanjio njegovu kaznu na 18 mjeseci zatvora za drugu točku, po presudi.

"Olmert je oslobođen optužbe da je primio 117.150 eura mita", piše u presudi petero sudaca ali je "osuđen jednoglasno jer je primio mito od 14.600 eura".

Pred vlastima se treba pojaviti 15. veljače kako bi počeo služenje kazne. Suđenje Olmertu i još petnaestorici optuženika koje je trajalo više od dvije godine odnosilo se na gradnju nekretnina u Jeruzalemu, dok je Olmert bio gradonačelnik toga grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije