Američki predsjednik

Biden: Pandemija covida je završila, ali još imamo problem s covidom

joe biden
KEVIN LAMARQUE/REUTERS
19.09.2022.
u 08:21

Prema podacima američkog sveučilišta Johns Hopkins, u svijetu je zabilježeno gotovo 612 milijuna slučajeva oboljenja od covida-19, a umrlo je više od 6.5 milijuna ljudi

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u intervjuu za CBS da je pandemija covida-19 završila. "Pandemija je gotova, no još uvijek imamo problem s covidom", rekao je Biden u intervjuu koji je snimljen u četvrtak.

"Ako pogledate, nitko ne nosi maske. Čini se da su svi u prilično dobroj formi. Stvari se mijenjaju i mislim da je to savršen primjer toga", nastavio je američki predsjednik.

Prema podacima američkog sveučilišta Johns Hopkins, u svijetu je zabilježeno gotovo 612 milijuna slučajeva oboljenja od covida-19, a umrlo je više od 6.5 milijuna ljudi. U SAD-u je bilo više od 95 milijuna slučajeva covida, a umrlo je više od milijun ljudi. Sam Biden bio je pozitivan na koronavirus u srpnju i liječen je lijekom Paxlovid.

Krajem kolovoza i njegova supruga Jill zaražena je virusom te je liječena tim lijekom. U prosjeku 390 ljudi još uvijek umre u SAD-u svaki dan zbog komplikacija nakon pozitivnog testiranja na koronavirus. SAD je nedavno odobrio dva nova cjepiva prilagođena dominantnoj varijanti virusa omikron.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije