Na pragu "Vatikana"

Beskućnica rodila na kartonu u blizini Trga Sv. Petra, Vatikan nudi smještaj

vatikan
20.01.2016.
u 22:45

Vatikan je ponudio besplatan smještaj beskućnici koja je rodila bebu na komadu kartona u blizini Trga svetoga Petra u srijedu. Žena je rekla da će razmisliti o ponudi. 

Talijanska policija je rekla da se njihova patrola zaustavila i da je pomogla ženi nakon što je rodila vani na vrlo niskim temperaturama. Kada su policajci došli, vidjeli su bebu koja je još pupčanom vrpcom bila vezana za majku. Odmah su ih utoplili tako što su ih pokrili jaknama. Nazvali su Hitnu pomoć koja je ženu i bebu odvezla ubolnicu. 

Monsinjor Konrad Krajewski koji je u Vatikanu odgovoran za karitas, posjetio je ženu u bolnici i ponudio joj da s djetetom godinu dana stanuje u rezidenciji za majke i bebe koja je u vlasništvu Svete Stolice. 

Majka i otac djeteta poznati su vatikanskim vlastima jer se ponekad tuširaju u kabinama koje su na Trgu svetog Petra napravljene za beskućnike, javlja AP. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?