Rat u Ukrajini

Barem desetljeće će trebati da se uklone sve mine, eksploziv...

ukrajina - buca
Raphael Lafargue
25.06.2022.
u 09:12

Ukrajini će trebati najmanje desetljeće da ukloni sve mine i eksplozive sa svog kopna i teritorija lnih voda nakon što završi rat s Rusijom, kazao je dužnosnik službe za izvanredna stanja u petak.

Ukrajina je uspjela očistiti 620 četvornih kilometara teritorija posutog tisućama eksplozivnih naprava, uključujući i 2000 bombi bačenih iz zraka. No, gotovo 300,000 četvornih kilometara još uvijek se smatra "kontaminiranim", rekao je dužnosnik.

Ovo je područje veliko kao otprilike pola Ukrajine i gotovo jednako veliko kao Italija.

„Bit će potrebno barem 10 godina,  to je optimistična brojka. Ne znamo što se događa na područjima gdje su borbe još uvijek u tijeku“, kazao je glasnogovornik Državne službe za izvanredna stanja Oleksandr Koružij.

„Samo zamislite koliki je broj bombi bačen na nas od strane neprijatelja“, rekao je dužnosnik na konferenciji za novinare.

„Prioritet nam je razminirati infrastrukturu, naseljena područja i ceste, ali trebat će nam duže vremena da očistimo šume, rijeke i obalu“, dodao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije