posjet Tajlandu

Bangkok: Papa Franjo ponovno osudio trgovinu ljudima

Papa Franjo
21.11.2019.
u 16:20

Papa Franjo u četvrtak je zatražio veće napore u borbi protiv "poniženja" žena i djece prinuđenih da se bave prostitucijom tijekom posjete Tajlandu, zemlji u kojoj su trgovina ljudima i siromaštvo pomogli da se značajno razvije industrija seksualnog turizma.

Tijekom mise održane na nacionalnom sportskom stadionu u Bangkoku, Franjo je osudio aktivnosti koje su usmjerene protiv najsiromašnijih kategorija društva. Zatražio je od Tajlanđana da ne ignoriraju činjenicu da se ženama i djecom trguje kao sa seksualnim robljem i da se migranti prisiljavaju da se bave ribolovom ili da prosjače. 

- Svi su oni dio naše obitelji. To su naše majke, naša braća i sestre - poručio je papa Franjo masi od oko 60.000 ljudi okupljenih na stadionu kako bi nazočili večernjoj službi po lokalnom vremenu.

Ujedinjeni narodi smatraju Tajland ključnom destinacijom za trgovinu ljudima, kao i izvor prinudnih fizičkih i seksualnih radnika, kojima se trguje u zemlji ili van nje. Agencija UN-a za droge i kriminal navodi u izvještaju iz ove godine da na trgovinu radi seksualnog iskorištavanja otpada 79 posto slučajeva trgovine ljudima u Tajlandu od 2014. do 2017. Od 1.248 uočenih žrtava, 70 posto su bile mloljetnice, navodi se u izvještaju, pozivajući se na podatke tajlandskih vlasti, prenosi Associated Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?