SUĆUT PREMIJERA RH:

'Bandića je kao čovjeka i političara karakterizirala neiscrpna radna energija i entuzijazam'

Foto: Edina Zuko/PIXSELL
28.02.2021.
u 12:17

Brojni građani, kolege i prijatelji opraštaju se od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Zagrebački gradonačelnik preminuo je u 66. godini života. Brojni prijatelji, kolege, politički suradnici i oponenti izražavaju sućut povodom njegove prerane smrti. 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića. "Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti. Obitelji Bandić, prijateljima i suradnicima, u ovim bolnim trenucima, uime Vlade i svoje osobno, upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja", poručio je hrvatski premijer.

"Građani Zagreba šest puta su mu dali povjerenje da bude gradonačelnik. Na nacionalnoj razini bio je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, a sudjelovao je i u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon dva desetljeća rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti. U proteklih pet godina zajedno s članicama i članovima Vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskoga glavnoga grada, radeći na brojnim projektima, uz korištenje europskih sredstava za gospodarski razvoj i zapošljavanje, za izgradnju infrastrukture, za kulturu i obrazovanje te zdravstveni sustav, a surađivali smo i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku 2020., u kontinuiranoj suradnji s Gradskom upravom i nadležnim službama poduzeli smo sve aktivnosti za pripremu sveobuhvatne i dugoročne obnove grada Zagreba. Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam koji su obilježili njegov život i politički angažman. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve.''", stoji u priopćenju hrvatskog premijera. 

Ministar Ćorić izrazio sućut 

Prvi od poznatijih HDZ-ovaca i ministara koji je izrazio sućut povodom smrti Bandića bio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. "Iskrena sućut obitelji i prijateljima Milana Bandića", napisao ne na Twitteru, potpisujući tweet kao svoj osobni inicijalima.

Sućut predsjednika Hrvatskog sabora 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.  "Poštovana obitelji Bandić, zatečen iznenadnim odlaskom gospodina Milana Bandića, uime Hrvatskoga sabora i osobno, uz duboko suosjećanje izražavam Vam iskrenu sućut. Gradonačelnik Bandić imao je jednu od najdugovječnijih karijera na hrvatskoj političkoj sceni. Od 2000. godine kada je po prvi puta izabran za gradonačelnika Zagreba do danas, u šest gradonačelničkih mandata obilježio je politiku glavnoga grada. Njegova neumorna energija i ustrajnost bile su neosporne, a upečatljivim pristupom poslu davao je cijelog sebe što su osjetili svi koji su ga poznavali. Osoba Milana Bandića nikoga nije ostavljala ravnodušnim. Svojim osebujnim stilom i radom kao životnom maksimom te brojnim projektima ostavio je traga kod generacija Zagrepčanki i Zagrepčana. Stoga njegovim odlaskom ostaje gubitak za sve njegove prijatelje i suradnike, ali najviše za Vas, poštovana obitelji, kojoj još jednom izražavam duboku sućut", stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije