PEDOFILIJA U ŠKOLAMA

Austrijanci zgroženi: 'Nastavnica iz Beča dobila dijete s 15-godišnjim učenikom'

18.10.2022.
u 07:44

Pod naslovom “Bečka nastavnica dobila dijete s 15-godišnjim učenikom”, tabloid piše kako nikome nikada ne bi palo na pamet da je otac djeteta 30-godišnje trudne nastavnica u jednoj od bečkih škola, koju je redakcija nazvala Lydia, jedan od učenika iz razreda u kojem je ona bila razrednica

Pedofilija u dječjim vrtićima i školama posljednjih je mjeseci bila česta tema u austrijskim medijima.  Nakon što je prošli ponedjeljak jedan od čitatelja austrijskom tabloidu “Heute” poslao Mail o nekoliko slučajeva psihičkog i fizičkog, točnije rečeno spolnog zlostavljanja djece u školama, tabloid je zamolio bivšeg nastavnika i direktora  jedne od bečkih škola Niki Glattauera da se na njih reflektira. 

Riječ je o tri slučaja zlostavljanja srednjoškolaca (u Austriji je prvi razred srednje škole kao kod nas peti razred Osnovne škole). Sva tri su , kako navodi list, “da ostaneš bez riječi”. Redakcija je zbog zaštite podataka navedenih osoba, teško je reći pedagoga, promijenila ime, iako točno zna o kome se sve radi i gdje su te osobe danas. 

Ono što je zajedničko svim tim “zastrašujućim” slučajevima je, da su se dogodili ne sada, nego prije više godina, i da dvoje od troje pedofilnih nastavnika i danas rade. Ne više u Beču, ali u drugim austrijskim pokrajinama, kao da se ništa nije dogodilo, navodi isti izvor. 

Pod naslovom “Bečka nastavnica dobila dijete s 15-godišnjim učenikom”, tabloid piše kako nikome nikada ne bi palo na pamet da je otac djeteta  30-godišnje trudne nastavnica u jednoj od bečkih škola,  koju je redakcija nazvala Lydia, jedan od učenika iz razreda u kojem je ona bila razrednica. Dodaje kako se je Lydia zaljubila u učenika H. dok mu je bilo 13 godina. 

“S 15, kada je postao otac, prerano je sazrio, ali dobro je izgledao, a bio je i iz dobre kuće. Prvih mjeseci Lydijine trudnoće njegovi su se roditelji  posve zdvojni obratili na više nastavnika s molbom da pokušaju svoju kolegicu uvjeriti da prekine trudnoću. Ali bezuspješno!”, piše Heute. Dodaje kako si je dječakova majka prebacivala što je “gospođi nastavnici”, ne sluteći o čemu se radi i da je u igri njen sin, uvijek iznova vikendom ostavljala ključ od svoje kuće s vrtom, kako bi se “mogla odmoriti”. Nakon što je otkriveno da je 15-godišnjak otac Lydijinog djeteta, nastavnica pedofilskih apetita preselila se je iz Beča u jednu drugu austrijsku pokrajinu. 

Drugi pedofilski slučaj je nastavnik Rainer koji je imao aferu  s 13-godišnjom učenicom, kojoj je slao seksi-SMS poruke. Na samom početku nije se libio ni svojih kolega u zbornici kojima se je hvalio kako se “sviđa” 13-godišnjoj Loli. Sve dok jednog dana jedan od učenika iz Lolinog razreda nije uzeo njen mobitel i odnio ga razredniku, koji nije mogao vjerovati svojim očima kada je čitao poruke svog pedofilnog kolege. 

“Želim tvoje tijelo namazati medom i potom polizati”, bila je jedna od bezazlenijih Rainerovih poruka, koji je nakon što je  suspendiran i kažnjen, dobio zabranu rada u bečkim javnim školama. Tabloid navodi kako je godinu dana kasnije dobio posao u jednoj privatnoj bečkoj muslimanskoj školi, koja nije znala o čemu se radi. Sada Rainer više ne živi u Beču nego u jednoj drugoj austrijskoj pokrajini (s Bečom, ima ih ukupno devet), gdje ponovno predaje na jednoj od javnih škola. “Neshvatljivo!”, komentira Heute i dodaje: 

“Jedino se je Hubertu, trećem pedofilnom nastavniku zameo svaki trag, nakon što je utvrđeno da je član pedofilskog lanca zbog čega je pravomoćno osuđen i kažnjen. Kod njega su istražitelji na školskom kompjuteru našli pornografski materijal”. 

Tri slučaja, bez obzira kada su se dogodila, ostavljaju čitatelje u šoku. Kao i činjenica da pedofili na radu u školama nakon što su otkriveni ponovno rade s djecom u drugim ustanovama. To svjedoči o zabrinjavajućim propustima u austrijskom sustavu. A i kazne koje im sudovi određuju su preblage odnosno više nego simbolične, tvrde austrijski mediji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije