nesporazum

Austrija spriječila počasni vod HV-a da unese oružje na Bleiburg

pocasni vod
N1
14.05.2016.
u 15:41

Austrijska državna policija je bila obaviještena o njihovom dolasku, međutim, nisu tu informaciju podijelili s lokalnom austrijskom policijom

Počasni vod HV-a krenuo je s oružjem za svečanost na komemoraciju u Bleiburg, međutim, austrijska policija nije im dopustila da oružje unesu na područje na kojemu se održavala komemoracija.

Lokalna austrijska policija je oduzela oružje osamnaest članova počasnog voda HV-a, koji su s oružjem pokušali ući na komemoraciju.

Austrijska državna policija je bila obaviještena o njihovom dolasku, međutim, kako doznaje N1, nisu tu informaciju podijelili s lokalnom austrijskom policijom. Riječ je, inače, o protoklarnom oružju za svečanosti iz kojega se ne može pucati i ono će biti vraćeno članovima počasnog voda HV-a po završetku komemoracije. 

Nitko od članova počasnog voda nije vraćen u Hrvatsku, a za nesporazum krive austrijsku policiju. Iz MORH-a, pak, kažu kako oružje nije oduzeto već su pripadnici počasnoga voda HV-a 'zamoljeni da oružje ostave u autobusu'.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?