sirijski predsjednik tvrdi

Assad: Europska unija je od početka podržavala teroriste

Bašar al Asad
08.02.2017.
u 07:18

Asad je rekao da je EU podržavao "teroriste" dajući od početka podršku različitim skupinama, takozvanim "umjerenim" ali i "al-Nusri i ISIL-u".

Europska unija neće moći sudjelovati u obnovi Sirije jer je "podržavala teroriste od početka", izjavio je sirijski predsjednik Bašar al Asad u razgovoru s belgijskim novinarima, prenijela je sirijska državna novinska agencija SANA.

Asad je rekao da je EU podržavao "teroriste" dajući od početka podršku različitim skupinama, takozvanim "umjerenim" ali i "al-Nusri i ISIL-u".

"Ne možete uništavati i obnavljati u isto vrijeme", rekao je Asad.

Asad je za stajališta EU-a općenito rekao da zemlje EU-a nemaju neovisni politički smjer nego "slijede svog vlasnika, Ameriku".

"Europljani slijede i ostvaruju što Amerikanci žele. Oni ne postoje kao neovisne zemlje", rekao je.

Asad je kao "ohrabrujuće" ocijenio izjave novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da je "borba protiv terorizma prioritet".

Glede moguće "suradnje između SAD-a i Rusije" Asad je rekao da "mi mislimo da bi to bilo pozitivno za ostatak svijeta, uključujući i Siriju", no, dodao je, još je rano o tome suditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije