Američka vojska izvela zračni napad na položaje ISIL-a u Somaliji

27.11.2017.
u 20:58

Američka vojska u ponedjeljak je priopćila da je izvela zračni napad na položaje tzv. Islamske države na sjeveroistoku Somalije, pri čemu je ubijena jedna osoba.

Tzv. Islamska država prikuplja nove članove u ovoj regiji, iako stručnjaci tvrde da je veličina njenih snaga zasad nije jasna i da je ova skupina i dalje manji igrač u usporedbi sa skupinom al Shabaab.

- U koordinaciji s Federalnom vladom Somalije, američke snage su izvele zračni napad na položaje ISIL-a na sjeveroistoku Somalije 27. studenog, pri čemu su ubile jednog teroristu - navodi se u priopćenju Afričke komande Vojske SAD-a, prenosi Reuters.

Pukovnik Ali Abdi, oficir na području u blizini grada Qandala u poluautonomnoj regiji Puntland, kazao je da je ovaj napad izveden u brdima u blizini grada.

- Ovog poslijepodneva smo čuli ogromni udar zračnog napada u brdovitom zabačenom području Dasaan iza grada Qandala. Nakon napada militanti ISIL-a su pobjegli odatle. Otišli smo na lice mjesta i vidjeli dijelove mrtvog tijela - rekao je Abdi za Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?