odlučeno u prvom krugu

Aleksandar Vučić proglasio pobjedu na izborima

03.04.2017.
u 07:09

"Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno povjerenje i od oko 3,7 milijuna koji su izišli na izbore naše su procjene da smo osvojili oko dva milijuna i 35 tisuća glasova", rekao je Vučić

Aktualni srbijanski premijer Aleksandar Vučić proglasio je sinoć pobjedu na predsjedničkim izborima, ustvrdivši da je osvojio više od dva milijuna glasova od oko 3,7 milijuna izišlih na izbore.

"Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno povjerenje i od oko 3,7 milijuna koji su izišli na izbore naše su procjene da smo osvojili oko dva milijuna i 35 tisuća glasova. Za nas je ovo važno jer se pokazalo u kojem smjeru Srbija želi ići i da je pobjeda čista kao suza, jer sam osvojio 12 posto više ili 430.000 glasova više nego svi ostali kandidati zajedno", rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji u svom izbornom stožeru nakon koje su naprednjaci i njihovi koalicijski partneri nastavili slavlje uz pjenušac i trubače, prenosi Vecernji.hr.  

Zahvalivši se na potpori na izborima, a poglavito "glasovima većine u mađarskim i bošnjačkim sredinama", Vučić je rekao da građani pokazali kako je "ogromna većina za nastavak reformskog procesa i europskog puta Srbije". 

"Sretan sam što sam u prvom krugu uspio pobijediti, ali ne populizmom i ne demagogijom i ne šovinizmom, već teškim i napornim radom koji su ljudi prepoznali", rekao je Vučić. 

Centar za slobodne izbore i demokraciju (Cesid) priopćio je iza 22 sata da "nema sumnje" da je pobjednik izbora i novi srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. 

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić sinoć je, proglašavajući pobjedu na predsjedničkim izborima, najavio susret i razgovor sa svojim hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem u Mostaru o slučaju Agrokor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?