ERDOGAN:

Ako parlament glasa, odobrit ću smrtnu kaznu

erdogan
08.08.2016.
u 09:05

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je okupljenima na mitingu u Istanbulu da će odobriti smrtnu kaznu ukoliko parlament bude glasao za nju.

Tijekom obraćanja na skupu “Demokracija i mučenici”, koji se emitira uživo na televizijskim ekranima širom zemlje, Erdogan je naglasio da mreža islamskog propovijednika Fetulaha Gulena sa sjedištem u SAD mora biti uništena u okviru zakona.

Prodemokratski miting se održava na Trgu Jenikapi u Istanbulu a prisustvuje mu, kako javlja Anadolija više od pet milijuna ljudi.

Erdogan je kritizirao njemačke vlasti zato što mu nisu omogućile obraćanje posredstvom video-linka njegovim pristalicama na skupu u Kelnu, te najavio da će se prodemokratski skupovi u Turskoj nastaviti do srijede.

Njemačke vlasti su spriječile Erdogana da se prošlog tjedna putem video-linka obrati pristalicama na mitingu u Kelnu, što je navelo Ankaru da pozove njemačkog otpravnika poslova.

Obraćajući se okupljenima na skupu u Istanbulu, Erdogan je rekao da su njemačke vlasti dozvolile kurdskim militanti emitiranje putem video-linka. “Gdje je demokracija? Neka hrane teroriste, to će im se obiti o glavu”, kazao je turski predsjednik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?