TRAGIČNA PRIČA

11-godišnjaka pronašli mrtvog, roditelji u šoku: ‘Potpuno smo shrvani’

TRAGIČNA PRIČA
06.09.2016.
u 16:45

Garrett Pope Jr. postao je najnovija žrtva koja je poginula igrajući se opasne ‘igre gušenja’ u kojoj djeca prekidaju dišne puteve kako bi postigli osjećaj euforije, prenosi Net.hr

Roditelji opisuju dječaka kao sretnog 11-godišnjaka, a 31. kolovoza pronašli su ga mrtvog u njegovoj sobi. Njegov otac je na Facebooku napisao da je ova opasna igra otišla predaleko te da želi osvijestiti roditelje i djecu o opasnosti glupe i opasne ‘igre’, pišeIBTimes.

Cilj ove igre je gušenje samog sebe do nesvijesti, čime se izaziva privremeni osjećaj euforije zbog nedostatka kisika u mozgu. No, isto stanje može izazvati trajnu štetu ili čak smrt.

Iako je igra već zaslužna za brojne smrti tijekom godina, još uvijek je popularna, a klinci redovito na društvenim mrežama objavljuju snimke kako se pokušavaju ugušiti.

Zbog toga je Garrettov otac u poruci napisao: ‘Ne znamo gdje je Garrett saznao za ‘igru gušenja’, no logičan izvor vjerojatno su njegovi školski prijatelji ili susjedi. Na našim računalima ne postoji online potraga za tim terminima. Znamo da nije bilo namjere da se ubije, jednostavno nije znao što radi. Jednostavno je ‘igru’ odveo predaleko. Potpuno smo shrvani’.

‘Naša obitelj nikada nije doživjela takvu bol i ne želimo da je itko drugi mora doživjeti. Molim vas da razgovarate sa svojom djecom i učinite sve kako biste spriječili tragediju. Naš sin je bio jako mlad i podložan utjecajima, nije znao što radi i napravio je fatalnu pogrešku’.

Obdukcija je potvrdila da se Garrett slučajno sam ugušio, a podaci iz SAD-a kažu da se 82 djece u dobio od 6-19 godina ugušilo igrajući istu igru u periodu od 1995 do 2007. Najviše žrtava bili su dječaci, a prosječna dob smrti iznosi 13 godina.

Stručnjaci upozoravaju roditelje i učitelje da razgovaraju s djecom o opasnoj igri prije nego čuju za nju od vršnjaka i pomisle da je bezopasna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?