Zaključivanje ocjena

Sve više lažnih dojava o postavljenim bombama u školama

škola
Arhiva VL/PIXSELL
07.05.2010.
u 10:54

Prilikom dojave učenici odmah, uz što manju paniku, napuštaju školu i dvorište dok se ne provjeri

Proteklih dana tijekom nastave u Prometnoj, Medicinskoj i II. gimnaziji u Sjevernom logoru prijavljeno je postavljanje bombe. Evakuirani su učenici i profesori, a školu su pod kontrolom držali djelatnici protueksplozivne zaštite MUP-a HNŽ-a, očajan je ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Esad Dželilović. Prema njegovim riječima, lažne dojave najčešće se događaju u vrijeme kada su provjere znanja učenika.

- U posljednjem tromjesečju imali smo više od deset intervencija. Na svaku je odmah reagirano jer nikad ne znate hoće li se naći netko neuračunljiv. Nedavno smo održali i sjednicu ravnatelja škola. Kako bi se zaustavio ovaj trend, ravnatelji su inzistirali da se nastava ne prekida. Kako su skoro sve srednje škole bile pod prijetnjama bombama, specijalne postrojbe uz posebnu opremu i snagu uspjele su doći do određenog broja srednjoškolaca. 

- Uglavnom se koriste mobitelima, i to karticama od 5 KM. Čim izvrše prijetnje, uništavaju ih. Prema zakonu, takve učenike odmah bi ispisivali iz naših škola, objasnio je ministar dodavši kako je policija nemoćna prema maloljetnicima koji su uzeli zamah.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije