Dušanka Majkić

Sve što se dogodilo razotkrilo je mnogo toga u Sarajevu

zastupnici1
08.06.2013.
u 11:43

Nismo imali službenih informacija, ali smo privatnim kanalima doznali da službe ne rade ništa na rješenju krize

Zastupnica SNSD-a Dušanka Majkić upozorava da će posljedice onoga što se događalo u četvrtak u i ispred Parlamentarne skupštine imati dalekosežne posljedice. Jutro nakon neprospavane noći u zgradi državnog Parlamenta, Majkić je izjavila da ništa više neće biti isto i da sada hladne glave treba vidjeti kako dalje raditi.

Sve razmotriti

- Moramo razmotriti sve. Ono što se dogodilo velika je opomena da Sarajevo očekuje od nas da budemo promotori njihove politike, ili barem da putem “događanja naroda” učini da se vrši stalni pritisak na zastupnike kako bi proveli svoju politiku - kazala nam je Majkić. Opisujući situaciju u kojoj se našla zajedno s kolegama u Parlamentu BiH, ističe da nisu imali službenih informacija o tome što se događa, već da su preko “privatnih kanala” dobili informaciju da mjerodavne službe ne rade ništa kako bi riješile krizu. - Sve to nam jasno govori da je ovo bilo izrežirano. Da je bilo volje, ova “kriza” se mogla završiti mnogo ranije - kaže Majkić. Ističe da nitko od predstavnika bošnjačke politike nije aboliran za ova događanja te da je sve ono što se događalo razotkrilo mnogo toga. Kritizirala je i visokog predstavnika Valentina Inzka, iako je na kraju upravo on omogućio deblokadu objekata Parlamenta i Vijeća ministara.

- Sarajevo je pokazalo da su ujedinjeni i nevladin i vladin sektor, svi stranci i svi oni koji su na bilo koji način protiv sadašnjeg uređenja i Daytonskog ustava. Svi oni su manifestirali davanje podrške počevši od sramotnog čina visokog predstavnika koji je pozvao građane da iznose svoje stavove - istakla je Majkićeva dodavši kako je takav Inzkov potez bio nasrtaj na Parlament da ostanu u stalnom zatočeništvu. Prema njenim riječima, bošnjačkoj politici treba objasniti da se interes Republike Srpske brani time što se vodi računa da nikad više ne prođe niti jedna rečenica koja je protiv interesa ovog entiteta i konstantnim pridržavanjem Daytonskog ustava koji kaže da je BiH sastavljena od dva entiteta.

Negativna iskustva

Na upit osjeća li se sigurno u Sarajevu, Majkić kaže kako je i u proteklom razdoblju imala određenih negativnih iskustava te da s vremenom razvija svojevrsnu sigurnosnu kulturu. - Što da Vam kažem, kada su mene i kolegu Dragu Kalabića izravno prozvali kao glavne krivce za to što pitanje JMBG-a nije riješeno. Jasno je kakva se poruka time šalje - kazala je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?