BOMBOM NA HRVATE

Sve oštrije metode protiv hrvatskoga naroda u BiH

Ivo Tadić
VL FOTO
14.04.2011.
u 10:18

Prema oštećenjima vidljivo je da se radi o eksplozivu, tvrde očevici događaja

Ni tri dana nakon eksplozije na automobilu zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojske županije i izaslanika u Domu naroda Federacije BiH policija ne zna što je izazvala tu eksploziju.

Brojne teorije

Naime, iako se u istragu, uz MUP ZD županije, uključio i Federalni MUP te se rade dubinska vještačenja i analize, ni tijekom jučerašnjeg dana nitko sa sigurnošću nije mogao potvrditi zbog čega je guma na automobilu ovog zastupnika eksplodirala. O tome što je dovelo do ovog nemilog događaja, postoji više teorija, od toga da je guma sama eksplodirala do toga da je na istu postavljena neka vrsta naprave. Iako očevici koji su se nalazili samo nekoliko metara dalje kada je došlo do eksplozije tvrde da se u zraku osjetio miris baruta, a oštećenja na gumi ukazuju na to da je do njih došlo pod iznimno velikom temperaturom, istražitelje, kako neslužbeno doznajemo, zbunjuje činjenica da na mjestu događaja nisu pronađeni dijelovi eksplozivne naprave. Ipak, budući da je ovaj događaj uzdrmao čitavu bh. javnost, nadati se da će okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije, kao i počinitelj (ako postoji) uskoro biti otkriveni. Na ovaj događaj reagirale su i isti osudile sve hrvatske stranke budući da smatraju da se radi o poruci Hrvatima. Ako uzmemo u obzir posljednja događanja u Federaciji BiH, kao i način izbora Ive Tadića za izaslanika u Domu naroda (tajnim glasovanjem podržali su ga zastupnici iz Narodne stranke Radom za boljitak), nije isključeno da se njemu, ali i ostalim hrvatskim političarima na ovaj način uistinu željela poslati određena poruka. Zanimljivo je spomenuti kako Tadić nakon ovoga nije tražio policijsku zaštitu za sebe, kao ni za svoju obitelj. Tadić je u intervjuu za Večernji list kazao kako ne može vjerovati da je netko ispred zgrade Skupštine ZD županije stavio eksploziv na njegov automobil. Za njega sumnje nema, na njegovu automobilu, kaže, bio je eksploziv.

Oštećenja na vozilu

“Na vozilu je takvo oštećenje, kao i na betonu ispod vozila da je svakom laiku jasno kako je takvo što mogao napraviti samo eksploziv. To je moje laičko mišljenje i vjerujem da će i istraga potvrditi isto”, kazao je Tadić. Predstavnici hrvatskih stranaka, kao i udruga proisteklih iz Domovinskog rata pozvali su sve nadležne institucije da se u ovom slučaju ponašaju profesionalno te da istragu vode na krajnje profesionalan način.

Istaknuli su da neće provoditi svoje vlastite istrage, ali da pomno prate rad institucija koje se bave ovim slučajem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije