Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Svaki pojedinac ima i važnu ulogu u procesu integracije u EU

Političari su ti koji će zapravo odrediti brzinu ovog procesa, ali građani su ti koji imaju pravo i obvezu opominjati ih
19. svibnja 2010. u 15:01 0 komentara 3 prikaza
Inzko
Foto: Tomislav Miličević

Svaki pojedinac u BiH ima svoju ulogu u procesu integracije u EU. A kako bi ovu ulogu najbolje odigrali, građanima treba objasniti te trebaju shvatiti izazove i koristi članstva u EU-u, rekao je jučer specijalni predstavnik EU-a Valentin Inzko tijekom posjeta Derventi, gdje je zajedno sa slovačkim veleposlanikom u BiH Miroslavom Mojžitom sudjelovao u javnoj raspravi o putu BiH prema EU-u.

Inzko je istaknuo da je u potpunosti opredijeljen pružanju pomoći BiH u realizaciji njene vizije za integraciju, naglasivši da pomoć međunarodne zajednice našoj zemlji na njezinu putu u EU predstavlja važan doprinos, ali da su politički lideri BiH odgovorni za ovaj proces.

- Političari su ti koji će zapravo odrediti brzinu ovog procesa, ali građani imaju pravo i obvezu pozivati ih na odgovornost za uspjehe i neuspjehe. Vršite pritisak na političare da ostvare rezultate, rekao je.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.