ratni zločin

Sutra nastavak suđenja Goranu Hadžiću

goran hadžić
AFP/PIXSELL
29.10.2012.
u 10:45

Suđenje bivšem "predsjedniku" tzv. Krajine optuženom za ratne zločine u istočnoj Slavoniji nastavlja se sutra. Dokazni postupak nastavlja tužiteljstvo koje će izvesti novog svjedoka

Mediji u Srbiji podsjećaju da se sutra nastavlja suđenje bivšem "predsjedniku" tzv. Krajine optuženom za ratne zločine u istočnoj Slavoniji i za kojega se u optužnici navodi da je "bio glavni čovjek Slobodana Miloševića na terenu u Hrvatskoj". Dokazni postupak nastavlja tužiteljstvo koje će izvesti novog svjedoka.

Za sutra je u Haaškom tribunalu zakazana rasprava o žalbi nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije generala Momčila Perišića koji je nepravomoćno osuđen na 27 godina zatvora. Perišić je na prvostupanjskom sudu proglašen krivim za pomaganje i podržavanje zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina počinjenih u Sarajevu i Srebrenici, kao i za propust da kazni naredbodavce raketnih napada na Zagreb.

Obrana je po 17 žalbenih osnova tražila poništenje prvostupanjske presude od 27 godina zatvora izrečene u rujnu 2011. te da se Perišić oslobodi odgovornosti za zločine iz optužnice.

>> Svjedok: Cigaretama sam palio kožu da mi ne odrežu ruku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?