"vodili su ga Srbi Ćirić i Nenković!"

Šušak: Hajduk me nije htio jer sam purger

'28.05.2010., Zagreb, Hrvatska - Prostorije NK Zagreb u Veslackoj ulici, predstavljanje novog trenera Ive Suska i direktora kluba Vincenzo Cavaliere. Trener Ivo Susak i predsjednik kluba Drazen Medic.
'Anto Magzan/PIXSELL'
21.11.2010.
u 08:12

Ivo Šušak prvi je put progovorio o odlasku iz Zagreba 
i neuspješnom pokušaju dolaska na klupu Splićana

Prije nego što je ljetos preuzeo Zagreb, Ivo Šušak (64) imao je sve dogovoreno s Nefčijem iz Bakua. No, to je propalo zbog loših odnosa Armenije i Azerbajdžana.

Bio je Šušak, naime, trener u Armeniji i s tim dijelom životopisa nepojmljivo je da radi u Azerbajdžanu. Slična stvar dogodila mu se koji mjesec kasnije, kada je dogovorio preuzimanje Hajduka, a onda ga je, prije nego što je i službeno postavljen, ulica smijenila jer je purger!

Napokon sam purger!

– Dogovorili smo mnogo toga, ali ne znam zašto se na kraju dogodio njihov "salto mortale". Bio sam pripravan preuzeti Hajduk i nastaviti sve ono dobro što je napravio Poklepović.

Navodno vas je "minirala" Torcida, nije željela "dinamovca" na klupi Hajduka?

– Ovako ću odgovoriti: učio sam od mnogih trenera, pa sam tako imao i sreću da budem pomoćnik Tomislavu Iviću, i to na Dinamovoj klupi! Nadalje, kad je riječ o Hajdukovim trenerima, to su bili i Milovan Ćirić i Dušan Nenković iz Srbije. E sad, ne vidim razlog zašto onda ne bi mogao "purger"... I hvala onima koji su to rekli, jer cijeli se život u Zagrebu, od dolaska iz Širokog Brijega, borim da steknem status purgera – jer se tako i osjećam! – i sad sam ga napokon dobio!

Je li normalno da u klubu kao što je Hajduk navijači vode klupsku politiku?

– Navijači imaju pravo glasa. Nogomet se i igra zbog navijača, ali nekako mi je strano da navijači određuju klupsku politiku i strategiju – smatra Šušak, koji svakodnevno održava formu na Jarunu i čeka novi izazov.

– Ne isključujem Hrvatsku. Ali, sve je manje sredina koje mogu pratiti moju ambiciju i ozbiljan rad.

U Zagrebu je počelo idilično, no uslijedio je naprasni rastanak. Predsjednik Dražen Medić silno je želio da njegov sin Lovro igra...

– Da sam ostao na Zagrebovoj klupi, bili bismo uz bok Dinamu i Hajduku! Ali, imali smo različite poglede na rad. Trener na kraju odlučuje tko će igrati, a kako ja u trenerskom poslu nisam bio opterećen ni vlastitim sinom, jasno je da sam onda još manje opterećen željama klupskih dužnosnika tko će igrati.

Izbacio bih i sekretara

Kakve ste pouke izvukli iz Kranjčevićeve?

– Samo se učvrstila moja filozofija o samostalnosti u radu. Teren je samo moj, a klupski dužnosnici odlučuju jesam li dobar ili ne. Nisam od onih trenera koji svakodnevno podnose izvještaje ili primaju predsjedničke savjete.

Je li vam ikada predsjednik kluba ušao u svlačionicu?

– Nije! Čak ni sekretar komiteta Partije, koji je to pokušao u Vinkovcima, 1988. godine, kad sam bio trener Dinama, današnje Cibalije! Dojurio je u poluvremenu do svlačionice, a Dražan Jerković rekao mu je: "Ne ulazi, Ivo će te izbaciti van"! Taj me poslije pitao bih li to zaista učinio, rekao sam mu: "Naravno, ja sam gazda u svlačionici, a ti u komitetu"!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije