neizvjesna sudbina

Sud u BiH odlučuje o produljenju pritvora Tihomiru Purdi

Purda (1)
VL
09.02.2011.
u 09:36

Srbijansko provosuđe tereti ga za ratni zločin protiv zarobljenika i ranjenika, te traži Purdino izručenje kako bi ga mogli ispitati.

Hoće li vukovarski branitelj Tihomir Purda ostati u pritvoru u Bosni i Hercegovini bit će poznato nakon ročišta koje je zakazano u 11 sati. Purdina obrana izjasnit će se o zahtjevu Tužiteljstva BiH da se hrvatskog branitelja još šest mjeseci zadrži u ekstradicijskom pritvoru.

Tihomir Purda, od kad je početkom siječnja uhićen pri prelasku granice BiH u Orašju, trenutačno se nalazi u privremenom pritvoru koji mu istječe 14. ovog mjeseca. Srbijansko provosuđe tereti ga za ratni zločin protiv zarobljenika i ranjenika, te traži Purdino izručenje kako bi ga mogli ispitati.

Prema riječima Josipa Muselimovića, Purdina branitelja, obrana ostaje pri stavu da su dokazi protiv Purde nezakonito prikupljeni i da nema osnova za daljnje pritvaranje.

– Duboko smo uvjereni da molba za izručenje Purde nije utemeljena, kao ni kazneni postupak koji je pokrenut 1999. godine. On je pokrenut na temelju dokaza pribavljenih na apsolutno nezakonit način – kazao je Muselimović početkom veljače na prethodnom ročištu na sudu u Sarajevu.

Kako je sam vukovarski branitelj objasnio, devet mjeseci proveo je u logoru gdje je trpio zvjersko mučenje zbog kojega su tada i uspjeli od njega iskamčiti priznaje za zlodjela za koja ga sada terete.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?