ZLOČIN U TRUSINI

Sud potvrdio optužnicu protiv Zulfikara Ališpage Zuke

zuka
VL FOTO
23.06.2010.
u 16:51

Prilikom napada koji se dogodio 16. travnja 1993. ubijeni su 18 civila Hrvata i četiri pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO), dok su četiri civila teško ranjena

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja optuženog Zulfikara Ališpagu tereti za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. U optužnici se navodi da je Ališpago u svojstvu komandanta Specijalnog odreda za posebne namjene pri Štabu Vrhovne komande Armije RBiH "Zulfikar" znao za napad koji su njemu podređeni pripadnici jedinice "Zulfikar“ izveli na selo Trusina.

Prilikom napada koji se dogodio 16. travnja 1993. ubijeni su 18 civila Hrvata i četiri pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO), dok su četiri civila teško ranjena.

Optuženi Ališpago kao nadređena osoba s de jure i de facto ovlastima nad zamjenikom komandanta i pripadnicima spomenutog odreda "Zulfikar" nije poduzeo nužne i razumne mjere da počinitelji zločina budu kažnjeni, priopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?